Blue Photo - Piano in the Street

Bäst att ta en funderare till

Ja det är något jag gör en hel del. Funderar. Både på mina egna och andras tankar. På hur det står till i världen och om vi just nu är upp och ned i alltet. Alltet det där Universum där utanför, omkring och bortom. Som snurrar och snurrar i en farlig fart.

Man måste lära sig att fundera och tänka var det någon klok som sade. Jag tror det är så. Jag tror det är viktigare att barn växer upp med frågor än med svar. Med problem i stället för lösningar. Naturligtvis måste det vara måtta på problemen – arten av problem. Likaså måste det vara måtta på svaren. Frågorna däremot ska det inte vara någon som helst måtta på. Ju mindre måtta desto bättre.

-Tänk om vi finns – lever – i skiten under en nagel på en jätte!? kunde min farbror säga till mig när jag hälsade på som liten. Min hjärna gick i spinn och tankarna dansade av glädje och spänning. Och vi tänkte tillsammans om detta och en hel massa annat.
-Tänk så opraktiskt att vi ska bära hem en massa vatten! kunde han säga när drickaförrådet fylldes på från lanthandeln. Vatten hade man ju gott om i brunnen utanför. Och jag höll ju med och funderade på hur man skulle kunna lösa den frågan för mänskligheten.

i vattnet
från allt omkring rinner livet
bort

Det där med drickan är delvist löst numera. Det finns ju brustabletter men fortfarande bär man hem läskbackar med vatten samt med en mindre del av annat i.
Dessutom finns det nog lite annat i vattnet i de flesta brunnarna nu för tiden också.

Bäst att ta en funderare till!

Skrivpuff: Fundera.

Min farbror spelar dragspel för mig och min storasyster som hälsade på denna dagen.
Häromdagen skrev jag en hyllning till denna platsen – mitt hjärtas smultronställe – .
Ps. Det är en kattunge jag håller.

Tången -


“I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”
Albert Einstein.


4 kommentarer

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.