Freedom to write and draw

Tankar om Politik

Jag kommenterar och gillar flitigt på Facebook när det gäller politik. Tycker också satirteckningar är väldigt kul och mycket talande. Däremot brukar jag inte själv publicera mina politiska blogginlägg på Facebook.

Nu kommer det att ske delvis. Eftersom jag är inne i en fas med lite omorganisation av bloggarna jag håller igång. Här kommer jag att skriva om skeenden i vardagen. Inslag om hur vårt gemensamma samhälle fungerar. Så som jag uppfattar det. Det som jag finner betydelsefullt att tänka omkring. Bli medveten om. Beskriva. Jag har inga slutliga svar. Jag äger ingen rätt till definitiv sanning. Men!
Jag är fri – fri att tycka och ha åsikter om företeelser i vårt samhälle. Du också – precis lika fri som jag! Jag är jag och Du är du!

Jag efterfrågar fakta och allsidig belysning av vårt Public Service. Det fungerar på alldeles för låg nivå för att jag ska vara nöjd. Mer GRÄV! Mer av ALLSIDIG belysning! Det märks alldeles för tydligt att över 50% av journalisterna på SVT och SR sympatiserar med Mp!

Jag är för öppenhet mellan människor när det gäller samhällsfrågor. Jag är för det öppna samtalandet med respekt för varandra. Jag är definitivt emot att etikettera de som tycker annorlunda. Jag kan t.o.m tycka att det visar sorglig brist på respekt för vår demokrati och brist på insikter hos den som använder t.e.x ”rasist” ”islamofob”. Etiketter som är vanliga just nu och som stryper.

Jag har hög ambition att hålla isär sak och person. Jag uttalar mig hellre om företeelsen, handlingen, uttalandet …. inte om själva personen. Människor väljer själva vilken bild de vill ge av sig – det sker genom hur de kommenterar, handlar, presenterar sina åsikter, mm

Ibland är jag skarp – kanske för skarp – kanske någon tycker fördömande – …. i vilket fall som helst är det tecken på mitt samhällsengagemang. Min vilja är god.

Jag är glad för min förmåga att samtidigt se det lilla – den specifika situationen – som det övergripande och långsiktiga – helheten. Tycker att alldeles för många fastnar i den specifika situationen och inte klarar att se långsiktig verkan – missar helheten. Eller blundar.

Nyss skrev jag en kommentar på Facebook:

Ja i dessa tider – med så naiva partier t.o.m. i regeringen – är det särskilt viktigt att placera religionen i den privata sfären och lyfta värdet av vårt sekulariserade samhälle.

Detta är en för mig en urviktig fråga!

Folk får – vara religionsutövare – tro på vad som helst och hur oförnuftigt de vill – bara det sker i deras egen privata sfär.
Dessutom är jag starkt emot att barn tvingas in i religioner av sina föräldrar/vårdnadshavare. Barn ska skyddas tills de själv kan välja.

Jag gillar Samtalsaktivisterna och deras ambition för samtal som ska bygga på respekt och öppenhet. Vänlighet mot varandra.

Vår demokrati är viktig att värna och försvara – den inbegriper olika åsikter.
Våra lagar sätter gränser för åsiktsyttringar – det ska inte enskilda personer göra.

Freedom to write and draw

Daily Prompt: Locked.

Being locked in an opinion is to place oneself into prison.

 

En kommentar

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.