Helt snurrigt!

Jag har gjort ett avtal med mig själv. Jag ska skriva ner alla bra tankar. Innan har de försvunnit helt när jag skulle haft användning för dem. Borttappade. Det är väldigt irriterande.

-Tänk om någon annan hittar min tanke! vilken fasansfull tanke. Den tappade jag inte bort. Det är inte lite märkligt med tankar. Jag har alltid undrat vad de består av. En gång var vi i tider när man inte visste att ljud bestod av vågor i luften. Uttynande vågor som aldrig tar slut. Någonstans där ute finns rester av alla ljud samlade. Eller inte. Atmosfären är kanske inte den rätta.

-Är det likadant med tankar, undrar jag.

-Kanske är det en tidigare världs samlade tankar som blev ”the big bang”. Det snurrar och far i en väldig fart där ute. Precis som tankarna i mitt huvud. En del vilda som tar egna vägar. Andra samlade runt olika ämnen. Som om de var sökande efter rätta svar. Undrar vad månen söker för svar om jorden? Medan jorden själv solar sig i andras tankar omkring ett brinnande ämne.

uppdraget utfört
en puff  tänkt i nedtecknad stil
helt snurrigt

Ps. Må ha sin förklaring. Glömde att kolla klockan när den ringde, steg upp, lagade kaffe och bredde mina frö knäcke. Satte mig tillrätta för lugn frukost i god tid innan hemfärden skulle påbörjas.
Sååååå god tid var det ju inte tänkt! Klockan var 23:19 – den tid när nyheterna är på engelska i ungerska TVn. Jag hade glömt radera 23:19 när jag lade mig tidigare än vanligt. Trodde det var 05:45. Nu är klockan 02:56.
Jag har alltid hatat akademiska kvartar. Kan ni förstå det?

Earth Speed - Det Snurrar

Skrivpuff: Avtala.


2 kommentarer

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.