The Butterfly by Matsuo Basho

Seducing Wine

Jag började söka på Internet. Ville få information om en av de största inom haiku. Vill andas in hans själ. Genom poesin. Vill ju bli bättre på denna speciella japanska versformen. Jag tror jag gör ett besök i bokhandeln i morgon. Efter att jag handlat getost – som snabbt tar slut – där borta i bästa saluhallen. Hembakade frökex och god getost – ah – det är bara så – himmelskt gott! Tar med Carol Oates bok i väskan också eftersom jag ska till bokhandeln. Där på andra våningen finns världens vackraste bokcafé. Kanske kommer jag en bit till i boken som aldrig tycks komma förbi ”inledningen”. Håller fortfarande på att läsa om den mördade dottern/systern ur alla inblandade personernas perspektiv. Har buret med denna boken sedan i somras. Får köpa en stor bit av getosten och en bit av den goda färska. Så jag har till rödbetor. Det ska räcka över hela julen. Ungersk kolbasz har jag redan. Det fick jag en i julklapp. Det kräver … Ett gott rödvin. Tungt som synden. Fylligt som en rundmagad herre i övre medelåldern. Och utsökt som ….. som …. som …. som … mmmm … en kärleksförklaring i nattens yra. Ja det rödvinet ska jag njuta och sannerligen inte spara en droppe till nästa dag. Tror jag köper två flaskor. Eller tre.

vinet förför
med frökex och getost
varje gom

Hoppas de har en bok med poem av Matsu Basho. Då ska jag få den i julklapp.

Skrivpuff: Söka.


8 kommentarer

  1. Att söka på en haikumästare låter som en utmärkt sökning. Jag får säga att jag blir lite frestad av den där getosten, och bokcaféet också.

    Gillad av 1 person

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.