Första Minnet

Mitt första minne … eller … mitt tidigaste minne … det jag kommer ihåg som allra yngst … var när min lillasyster föddes. På den tiden fick bara förstföderskor föda på BB. Både jag och min lillasyster föddes hemma i vår bostad.

Jag var då tre år och förstod att något spännande skulle hända. Jag ville vara med och hängde därför precis utanför dörren till rummet där mamma låg. Försökte kika in genom nyckelhålet och försökte få en glimt när någon öppnade dörren. Jag fick ju inte gå in. Min storasyster hade fått i uppgift att få bort mig därifrån och sysselsätta mig. Hon var åtta år då. Det gick inte.

söndagen i juli
en liten flicka föddes
min lillasyster

Det bestämdes att pappa skulle ta min storasyster och mig ut till Evedal och bada.
Kvar var mamma och barnmorskan.
Sedan slutade minnet.

Vem som är den nyfödda lillasystern syns nog.

Vi tre systrar

Elder Sister, my Mother 80 this day, younger Sister and me

Skrivpuff: Första.


8 comments

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s