2016 skolavslutning i Allhelgonakyrkan, Lund.

Böcker & avslutning

Jag är så glad! Nu kan jag äntligen läsa böcker igen. Sedan jag gick i väggen för en massa år sedan har jag inte kunnat läsa ngn längre text. Då när det hände sig var det så illa att jag bara somnade några rader in i texten. Pang så sov jag!
Jag har försökt otaliga gånger att komma igång men inte lyckats förrän denna sommaren. Jag började försiktigt. En sida åt gången – ett kapitel åt gången … ökade sakta … hade alltid boken med mig … satte mig på en skön plats …. läste lite … lät det ske ofta … ofta … oftare … Nu är jag där jag var innan. Vill påbörja ny bok. Vill läsa ut … läser läser … sittande … liggande … överallt … boken med i cykelkorgen …. så glad.

Kajsa Ingemarsson har  hjälpt till. Jag gillar hennes språk. Precis lagom med beskrivningar. Gillar inte när det beskrivs för mycket … om rynkor i ansikten, sömmar i kläder, löven i träden, gatans småstenar … det ska vara intressant upplägg, rakt-på språk, spännande karaktärer, fint sammanvävt slut som inte blir definitivt förrän just slutet …. även om man anar …. vilket man gör hos KI.

Nyss avslutade jag ”Den ryske vännen”. Den anses av många vara hennes hittills bästa. Det tycker inte jag! Den var jättebra men ”Bara vanligt vatten” är bäst hittills. Absolut! Jag Har ”Inte enklare än så” i väntehögen. Den har jag lyssnat på som e-bok men somnade då ideligen. Kajsa Ingemarsson - Bra Böcker för mig
Böckerna köper jag på Erikshjälpen för 25kr/st.
Nu ska jag välja mellan Kallifatides och Åsne Seierstad.

Bra Böcker för mig
Sedan på önskelistan står Joyce Carol Oates och Tamara McKinley. Jag har läst ”Matildas sista vals” som var toppen.

Var på barnbarns skolavslutning i  kyrkan idag. Irriterade mig lite på vissa elevers brist på respekt och dåliga uppförande i kyrkan. Varför ska alltid våra elever bära sig illa åt? I andra länder kan de uppföra sig. Elevernas sånguppvisning var strålande medan de 4 lärarnas var bedrövligt. Absolut bästa var de tre eleverna som sjöng Lars Winnerbäck men jag tror med egna ord.

Sedan blev jag bjuden på lunch av barnbarnets pappa. Vi hade en mysig stund och jag åt spätta som jag längtat efter de senaste dagarna. Barnbarnet valde restaurang 🙂

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.