ART - Pablo Picasso -

PICASSO in my heart

Himmel vilken dag! Den var speciellt utvald att tillägnas PICASSO. Jag var så förväntansfylld inför utställningen. Tog ett hett bad och njöt innan jag gav mig iväg.

Och konstutställningen motsvarade sannerligen förväntningarna. Jag var nästan lite salig efter. Jag gillar kubism och tokigheter i konst. Pablo Picasso var ett geni! Han tillsammans med Georges Braque var upphovsmän till kubismen. Men det är Pablo Picassos konst som tilltalar mig. Mycket!

Tiden försvann där uppe i slottet i Nationalgalleriet. Jag var matt när ja begav mig av hemåt. Tyvärr fick jag inte fotografera mer än vid inledningens tryckta informativa del.

Jag handlade förstås kort med hans bilder. De ska så småningom skickas till barnbarnen. De samlar brev och kort från mormor/farmor på särskilt ställe. Vilket jag tycker är så roligt. Betyder ju att de uppskattar mina ord och bilder. Sedan blir det ju lite kulturell utbildning.
Hade tänkt få tid att måla idag men si tiden räckte inte! Fattar inte varför tiden springer iväg som den gör.
På fredag är det galafest – Dansens dag. Det blir en fin avslutning på denna intensivt kulturella tid som april varit här i Budapest under vårfestivalen. Vilket utbud! Vilken variation. Det internationella inslaget som grädde på moset. Tyvärr missade jag biljett till den ryska baletten.
På vägen hem köpte jag fler färgpennor för vattenfärg och ett akvarellblock. Plus en fin tuschpenna för skisser. Mina posters hinner jag inte få inramade för Vemodiga veckan är inledd. Den sista innan jag åker hem dit. Nu är jag hemma här och vill inte åka.
Jag är fortfarande salig.

Men lite skön nattmusik är inte fel:

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.