Skärpa och kontrast

Torsdagstema – I like.

Jag gillar att testa. Att göra egna inställningar på kameran. Idag har jag fokuserat på svartvita bilder med hög skärpa. Samt dels låg kontrast och dels hög kontrast. Tidigare har jag mestadels använt både hög skärpa och hög kontrast. Upptäckte att jag nästan gillar lågkontrastbilderna bättre vilket var helt nytt för mig.
Vilken bild gillar du bäst?

När jag tog bilden tänkte jag för temat ”lufta” och fastnade för detta öppna fönster.

bw_20150407_window0
Motivet i naturlig färg.

bw_20150407_window1
Hög skärpa – låg kontrast.

bw_20150407_window2
Hög skärpa – hög kontrast.

9 kommentarer

  1. Så roligt att hålla på att testa! Gillar båda, men den höga kontrasten ser så härligt dramatiskt ut så måste jag välja väljer jag den 🙂

    Gilla

  2. Visst är det roligt att testa och du ger ju verkligen bra exempel här. Själv har jag nästan gett upp när det gäller s/v för det blir till slut ändå alltid bäst i färg. Men jag gillar sista bilden bäst. Väldigt snyggt 🙂 Hög skärpa – hög kontrast. Det ska jag absolut lägga på minnet inför framtida experiment 😉

    Gilla

  3. Jag gillar den låga kontrasten bäst. I högkontrastbilden tar skuggorna överhand över själva motivet så jag håller med dig till punkt och pricka.

    Gilla

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.