Vad minns du av E-mail och Internet 1996?

Så frågade dom i morse! Jag smålog för mig själv. De var ju mycket yngre än jag var. Åldern har inte hindrat mig från spännande ny teknik. jag har det i blodet. Pappa var en fena på teknik och lika testglad som jag är nu. Åh vad han hade tyckt allt detta nya var spännande. Åh vad glad han hade varit om han hade fått se barn, barnbarn och barnbarnsbarn också var fenor på ny teknik.

I Båstad hade vi Bullerdata, Nordens största BBS på sin tid. Jag hade en son i tonåren då och var själv nyfiken som sagt. Mina elever var bland de första eleverna med egna hemsidor. Jag var allra först med webbsida om dyskalkyli och bland de första med webbsidor om dyslexi och mobbning. Jag och mina elever kommunicerade med världen genom IRC. Mitt projekt med eleverna kallade jag discoIT och rapporten finns här.

Nostalgisidor: Dyslexi —– Dyskalkyli —– Här finns de äldsta sparade

Jag skaffade egna domäner och producerade/snickrade hemsidor så det bara visslade om det.
www.kastanjebacken.net www.rudenius.se

Men jag kommer också ihåg när jag skulle gå den första kursen i datoranvändning. Det hoppade och försvann och kontrollen över skärmens innehåll var obefintlig. jag ville nästan ge upp och det gjorde jag! Jag valde att lära mig själv. Förmodligen också med hjälp av ngn broschyr.

Började blogga i november 1998.

Vilken spännande tid det varit! Men fy vad trista alla var som var skeptiska i början. De trodde inte IT mm skulle bli något! Många lärare i den trista gruppen.

Jag kom precis på perioden med webbringar … men fy … det var nog en uppsamlare av epostadresser … flera epostadresser har jag fått stänga … och skaffa nya …

Även barnbarnet Wilma 3 år kan hantera WWC (World of ..). Mitt yngsta barn gör projekt. Kolla Alfonsprojektet här. Mitt mellanbarn gör vackra kort. Min son är företagare och superduktig! Mitt äldsta barnbarn Mathilda och jag gjorde en saga då!

Det är bara en liten del!

Jag var faktiskt med och himla aktiv då som nu!

nya_asus

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.