Crazy Art © Birgitta Rudenius

Lisens skugga

Tidigare berättelser om Lisen – The diagnosed dreamer.

Lisen satt på bänken i solen och läste. En äldre man satt på andra änden av bänken. Han nickade till då och då. Som tur var stödde han båda händerna på sin käpp mellan benen. Lisen trodde att det hindrade honom från att falla framåt. Hade det funnits en annan ledig bänk skulle hon flyttat sig.

Boken hon läste hade en lång introduktion med många huvudpersoner. Men alla tycktes vara intressanta och väldigt olika. Lisen började redan undra hur författaren skulle knyta ihop alla dessa. Dock var hon inte mer inne i boken utan att vara medveten om människorna runt henne och vilka som passerade. Särskilt om det var någon intressant herre. Då flög fantasin och drömmarna iväg med henne.

Åh vad hon gillade denna förströelse. Kändes som hennes egen lilla hemlighet. Hon kunde ju vara hur vågad och fräck som helst. Inte satte hon gränser för sina tankar inte. Tvärtom var hon mycket road över sin egen nyvunna frigjordhet. Hon väntade bara på när hon skulle ta ett nytt steg i verkliga livet också.

Plötsligt reste Lisen sig. Hon blev sin egen skugga. En skugga som betraktade skeendet. Hon ser Lisen gå fram till en främmande man och kysser honom på kinden. På den skäggiga kinden. Mannen tar tag om Lisens armar och ser in i hennes ögon med undrande blick.
Lisens skugga hörde Lisen säga:
-Det var det minsta jag kunde göra efter drömmen om dig!
Lisens skugga visste inte vart hon skulle ta vägen i denna pinsamma situation. Hon valde att krypa in i Lisen och gömma sig.

Skrivpuff: Minst.

6 kommentarer

  1. Den här korta texten hinner säga så mycket. Lisens avundsvärda frihet i tankarna, hur det hon läser kanske blandas ihop med tankar och verkligheten på bänken och i parken. Sen undrar jag om hon faktiskt gjorde det där rörande, att kyssa mannen på kinden och dessutom blotta sin fantasivärld för honom. Roligt att fundera på!

    Gillad av 1 person

  2. Gillar Lisens hemliga lek! I den kan vad som helst hända. Men jag undrar vad som skedde där på slutet? Mystiskt. Undrar vad de gör sen? Intressant.

    Gillad av 1 person

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.