VSVHETMN

Skrivpuff: Bilden nedan.

Vi var fyra damer i olika åldrar som dök upp i VSVHETMN-s lokal denna fredag. Det hade ryktats att flera snyggingar väntade i ansökningsrummet. Ansökningsrummet var lite tungt möblerat med vräkiga soffor och engelskt butlerbord. Bardisken var välutrustad och tidningarna på plats i vägghyllan. Kandidaterna skulle kunna känna sig hemma och vara avslappnade inför prövningen. Vi tjejer undvek detta rummet på grund av den inpyrda unkna röken som fortfarande satt i väggarna och sannerligen inte blivit mildare trots rökförbudet som numera råder.

Tacka vet jag vårt ljusa fräscha rum med designade möbler i rena linjer och med perfekt utförande för alla ryggar. Gardinerna var naturligtvis från Svenskt Tenn och i Josef Franks färgrika motivglädje. Det var faktiskt jag som hade fått välja ut dem. Här kan jag njuta av denna lyxen och det gör jag.
Vi sippade champagn ur de handblåsta konstglasen medan vi småpratade fnittrande och förväntansfulla. Snart kommer den förste för att visa upp sig.

….

Kvällens  siste kandidat stiger in i rummet. En snygging vid det första snabba ögonkastet. Vi höll alla andan för en sekund. Det var tyst som i graven. Tills vi väcktes ur transen av ett glas som stötte mot bordskanten och vältes ut på bordet. Ingen av oss hade sinnesnärvaro nog för att dirigera mannen runt i rummet. Vi behövde inte syna honom enligt våra vanliga rutiner. Han bara stod där. Det kändes som han hade släpat med sig hela det tunga rummet i sin rock. Han såg helt enkelt bedrövlig ut. Och den där blicken. Lidande minst sagt och fullständigt avtändande. Inte är vi ute efter någon att ta hand om inte! Nej så minsann!

Maja var den som först fann sig.
– Tack för att du kom! Var snäll och stäng dörren efter dig. Nu ska vi ha rådslag.
Hennes röst var ansträngt vänlig.

När dörren var stängd igen började vi åter andas och bröt genast ut i en förlösande suckarnas kör.

– Nej hörni tjejer! Ikväll går vi ut själva och slår runt ordentligt, bestämde Lill, drack ur sitt glas medan hon reste sig. Vi gjorde detsamma.


Ps. Om ni nu undrar …. De fyra damerna är med i klubben VSVHETMNVi Som Vill Ha En Trevlig Man Nu. Med betoning på ”nu”. Välutbildade män står i kö för att få chansen att bli mönstrade för senare eventuell uttagning och antagning …
…. till spännande möten med förväntansfulla damer …

 

7 kommentarer

  1. Vilken berättelse och vilken tolkning av bilden. Den har definitivt förgyllt min dag.

    Gilla

  2. Känns som en tvärtom-situation, får mig att tänka på bordeller där kvinnor utsätts för noggranna, värderande blickar av män.
    Gillade berättelsen. Den tar tag i mig. Både rolig och lite sorglig.

    Gilla

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.