101/365 Ingång

136. Ingång

Street Photo © Birgitta RudeniusStreet Photo © Birgitta Rudenius

Här drar jag i spakarna för att jämföra och komma fram till vilken stil i bw jag gillar mest. Just nu.
Gillar du mer kontraster eller mindre? Vid gatufotografering.
Var hittar man ingången till sådan kunskap …. ? … för speciell stil ….
Jag testar och testar och tycker det är kul under tiden 😉


365 foton 2021

B i r g i t t a

8 kommentarer

 1. Kul med experiment! Jag gillar också att testa olika varianter i efterbehandlingen. Moderskeppets kurser är fantastiska. Kör du Lightroom, eller vad efterbehandlar du i? För att svara på frågan så gillar jag den undre bilden mest, den med hårdare kontrast.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar!
   Nej, det är inte efterbehandling 😉 Jag vill testa och lära om manuella inställningarna i kameran. Detta är mina 2 val för fotografering i svartvitt som jag denna dag testade. Jag har mest jobbat med PS CS6 och Bridge men tyvärr fungerar inte mitt PS med Catalina så jag tänkte lära mig Lightroom och har gått med i Moderskeppet precis. Saknar verkligen mitt PS (PS elements är inte alls detsamma).

   Gilla

 2. Visst är det roligt att testa olika varianter. Det kan göra stor skillnad. I det här fallet föredrar jag den kontrastrika bilden. Och det gör jag nog för det mesta när det gäller gatufoto.

  Gillad av 1 person

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.