Frog - Padda.

Att Överleva

Det var ett fasligt ståhej hemma när jag försvann spårlöst. Fast det visste jag inget om. Som tur var. Eller önskade jag att det var så? Önskade att de varit så kluriga och gått in på min Fitbit-sida och kollat var jag var. Jag hade ju satt på GPS-en. Utan att han märkte det. Jag hade gömt appen i en katalog med andra appar. Fjantappar så han inte skulle kolla.

Elvira hade snabbt försvunnit när jag dök upp på ön. Inte förstod jag att jag precis hade räddat henne från helvetet och samtidigt placerat mig själv där. I helvetet. Ensam med honom. En sjukligt kontrollerande man.

Jovisst hade han verkat väldigt trevlig. Väldigt omtänksam. Sympatisk. Jag skulle kunna räkna upp många attraktiva egenskaper. Men snart blev jag varse.

Jag hade gått på toaletten. Försvunnit ur hans åsyn.

När han brutalt bröt sig in på toaletten – vild i blicken – insåg jag vad jag hade att tackla. Jag blev samtidigt skräckslagen som kall invärtes. Hjärnan trädde in i kristallklar högberedskap. Jag kände påtagligt hur min kropp bar upp mig.

Vilka omtumlande känslor! Men – jag ville överleva. Det var det som gällde nu.

Att överleva!

Frog - Padda.

Skrivpuff: Ståhej.


 Skrivpuff: Händelse.

Det visade sig att han hade en positiv egenskap som jag upptäckte när jag praktiserade min strategi. Han var mer intresserad av min njutning än sin egen. Det överraskade mig. Jag drog nytta av det. Jag utnyttjade det. Så mycket jag kunde. Det innebar även att jag fick mer tid att planera för min flykt.
Samtidigt var det absolut viktigaste för min överlevnad att få honom att tro att jag var helt såld på honom. Ingen gest, inte minsta min, inget ljud fick uttala tvekan om detta. Det insåg jag gastkramande påtagligt.
Jag smed i mitt djupaste inre. Där – dit ingen kan nå – mitt eget skyddsrum. Dit jag vet att jag även skulle kunna krypa in och bara dö ifrån världen. Om jag av en händelse hamnade i en situation som skulle göra det till bästa valet.
Det var tryggt att veta.


3 kommentarer

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.