Gråt vin och mandel

Förutom biljetten måste man checka in också. Det hjälper inte att hela dagen förberetts för resan. Till och med matsäcken var fixad. Kokta ägg och en fantastiskt god pepprig sallad väl förpackad i Lomma glasssfabriks runda praktiska förpackningar. En gång innehållen chokladglass men nu savojkål, paprika, osttärningar och med en nyfunnen creme fraiche med pepparot och citron som dressing. En sallad som avnjöts med en öl på flygplatsen eftersom jag bestämde att åka dit tidigare.

Jo jag kom igenom första kontrollen utan problem. Jag satt sedan och väntade snällt. Hann lyssna på bok, se både Rapport och Aktuellt på mobilen innan utropet till gaten hördes.

Jag var beredd och stod först tillsammans med en ung mamma med två små barn. Hon fick passera och sedan var det min tur. Rött skrek det i scanningen. Jag fick inte fortsätta utan ställa mig vid sidan och vänta tills alla i kön hade passerat. Kön var outhärdligt lång och jag var uppochned invärtes. Biljetten var köpt men jag hade tydligen inte checkat in på webben. Jag hade tagit fram boardingkortet från 28/7 och inte 28/9 i mobilen.

Incheckningen var stängd. Inget kunde göras. Jag fick vända tillbaka hem. En ljuspunkt var att jag precis hann med sista flygbussen 22:10. Jag grät hejdlöst på bussen. Nu fick jag inte vara med vid vinskörden som planerat. Tänk om man ändå kunde supa sig full och domna bort från denna hemska upplevelse!

Gråt, vin och mandel!
Till Castle.

Skrivpuff: Förutom.

10 kommentarer

 1. Nämen så förskräckligt! Vilken upplevelse!

  Jag känner en viss nervositet. Flyger inte särskilt ofta. Ska göra det nästa vecka, på onsdag. Och undrar nu om inte flygbiljett behövs längre? Har laddat ner boarding cards. Räcker det?

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var sannerligen en mardröm!
   Boardingcards borde räcka – det är det man får när man checkar in vilket kan ske både på webben och på flygplatsen.
   Nu åker jag på söndag i stället men missar ju vinskörden.
   Du får det säkert jättebra på din flygresa Ethel!

   Gilla

 2. Det var ju förargligt som bara den! Så mysig upptakten var, att sitta och äta gott och ta det lugnt på flygplatsen låter skönt. Väldigt snöpligt, och det är ju svårt numera att göra allt rätt!
  Bra skildrat!!

  Gillad av 1 person

 3. Jag får en aha upplevelse då en närstående glömde sitt pass hemma och åkte hem för att hämta det och hann precis innan incheckningen stängde. Det var bara det att passet hade gått ut! Så det blev ingen resa till Irland den gången. Känner igen chocken 🙂

  Gillad av 1 person

Comments

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.